QUI ASSECA LA FRUITA SECA?

Imatge relacionadaPer respondre la nostra pregunta a partir de tot allò que hem après, encetem una conversa a la rotllana sobre què hem descobert aquests dies sobre la fruita:
- Hi ha fruites sense suc, i unes amb suc.
- Unes fruites són seques i les altres no.
- Les carnoses tenen suc i les seques són molt fortes i no tenen suc.
- Les fruites seques són seques i lo de dins no té suc i per això és dur.
- Les castanyes no tenen suc, i són seques. I les ametlles també.
- El raïm té suc i llavors.
- La fruita seca té closca i pell. 

Però llavors... 
Qui asseca la fruita seca?

- El sol.
- La calor...
- Nooo, ningú les asseca!
- Neixen de l'arbre, creixen i ja són seques perquè són llavors, i després cauen al terra.
- La fruita carnosa es pot assecar al forn.
- La fruita seca es pot torrar, com les avellanes.

Com a cloenda del nostre itinerari, hem fet un esmorzar compartit de fruita seca. Cadascú ha portat el que ha volgut, i ho hem compartit amb la resta de companys i companyes de P4. Hi havia ametlles, avellanes, castanyes torrades, nous amb closca i pelades, festucs, anacards, nous de macadàmia....També panses, plàtan i papaia deshidratats, orellanes....

Nyam, nyam! Quina manera més bona de tancar l'itinerari!


Comentaris